Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Onze klanten aan het woord!

Om onze slogan 'Meer dan 70 jaar kwaliteit én tevreden klanten" extra kracht bij te zetten, laten we hier onze klanten zelf aan het woord. Zij vertellen over de verloop van de werken, vanaf het eerste contact tot en met de oplevering van de werf.

Vraag een gratis dakanalyse!

“Je voelt aan alle details dat er een sterk team achter zit.”

Het huis van Hilde, in Leuven, dateert van begin jaren ’90. Het huis heeft een zadeldak dat zowel aan voor- als achterzijde nog doorloopt in twee platte daken. De platte daken waren aan renovatie toe en omdat Dakwerken Crabbé destijds, bij de bouw van het huis, het dak gelegd had, was het voor Hilde een logische keuze om hen opnieuw te contacteren. Behalve de dakrenovatie waren er ook nog een aantal structurele aanpassingen nodig aan het huis, zoals het vervangen van een draagbalk boven een raam en het vernieuwen van een buitentrap. Dat maakte dat Hilde in de eerste plaats nood had aan een bedrijf dat haar volledig kon ontzorgen én waarop ze kon rekenen om de renovatie tot een goed einde te brengen.

“Met de jaren was gebleken dat er bij de bouw van het huis constructiefouten gemaakt waren. Die zijn echter vroeger nooit ontdekt, laat staan hersteld. Bij de vernieuwing van het dak vroeg ik Jo Van Gossum om samen met mijn architect alles onder de loep te nemen en om vervolgens alle renovatiewerken te coördineren en op te volgen. Hij deed zelf eerst een grondige inspectie van het dak alvorens me een duidelijke en overzichtelijke offerte te bezorgen. Hij zorgde tevens voor een aannemer, die de constructiewerken voor zijn rekening nam. Vanaf het eerste contact tot en met de uitvoering van de werken en de verdere opvolging, was Jo altijd degene die ik kon aanspreken. En als ik vragen had i.v.m. de planning of over bepaalde materialen, dan kreeg ik heel snel (nog dezelfde dag) een antwoord van de mensen op kantoor. Daaraan voelde ik dat er een gans team met mijn project bezig was.”

Veel uitleg

“Ik heb ontzettend veel uitleg gekregen over materialen en mogelijke oplossingen in de uitvoering. Opvallend was ook dat er op een zeer pragmatische manier werd meegedacht om tot efficiënte én betaalbare oplossingen te komen. Geen enkele vraag of inspanning was teveel. Zo’n grote bereidwilligheid kom je echt zelden tegen. Jo heeft me zelfs op het dak getoond hoe ze de dakrand verhoogd hadden om de dikte van de isolatie te kunnen compenseren. Dat is maar één voorbeeld dat kenmerkend is voor het ganse verloop van de werken.”

“De werken hebben vrij lang geduurd, o.a. omdat er pas aan het dak begonnen kon worden nadat de aannemer een nieuwe balk had geplaatst en alles weer opgemetst was. Maar er was ook vertraging doordat het isolatiemateriaal niet beschikbaar was wegens algemene schaarste. Ondanks het feit dat de prijzen nadien erg de hoogte ingingen, werden de afgesproken voorwaarden van de offerte toch aangehouden. Dat heb ik heel erg geapprecieerd.”

Vertrouwen

“Vanaf het eerste contact was er een gevoel van vertrouwen. Dat is belangrijk. Ik heb enkel bij Dakwerken Crabbé een prijsofferte gevraagd en heb daarover ook heel open gecommuniceerd. Daarvan is nooit ‘geprofiteerd’, integendeel. Alle onvoorziene omstandigheden werden aangepakt en opgelost. Ook toen bleek dat er een waterlek was omdat een afvoer op één van de platte daken niet helemaal goed geplaatst was. Het euvel werd  onmiddellijk opgelost, zonder enige discussie.”

“Ik ben alleenstaand en heb een drukke job. Dat maakt dat mijn tijd beperkt is om te overleggen of te bespreken. Toch is de communicatie op elk moment bijzonder vlot verlopen. Ook op administratief vlak; de offerte was heel overzichtelijk en duidelijk. Qua bereikbaarheid en manier van communiceren verdient Dakwerken Crabbé absoluut een 10!” aldus deze enthousiaste en tevreden klant.

Het volledige werk omvatte: 

• 2 platte daken voorzien van isolatie en nieuwe waterdichting, verhogen van de dakrand 

• Plaatsen nieuwe dakkoepels

• 1 draagbalk boven een groot raam afgebroken en vernieuwd

• Oude buitentrap afgebroken, nieuwe trap gegoten in beton en voorzien van blauwe hardsteen

• Terras hersteld en bestaande dallen teruggeplaatst

• Hanggoten vernieuwd

• Zolder voorzien van isolatie