Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Onze klanten aan het woord!

Om onze slogan 'Meer dan 70 jaar kwaliteit én tevreden klanten" extra kracht bij te zetten, laten we hier onze klanten zelf aan het woord. Zij vertellen over de verloop van de werken, vanaf het eerste contact tot en met de oplevering van de werf.

Vraag een gratis dakanalyse!

“Minimale last voor de bewoners van het appartementsgebouw”

Architectenbureau VP in Zutendaal heeft een bijzondere expertise opgebouwd in het bijstaan en ontzorgen van syndici, beheerders en eigenaars bij de totale of gedeeltelijke renovatie van appartementsgebouwen. Architecten Olivier Donckier de Donceel en Kristel Schellingen begeleiden de projecten van A tot Z, van eerste overleg met de syndicus, de beheerraad en de eigenaars, over voorbereiding, samenstellen van het bouwteam, opstellen van het technisch dossier en opvolging van de uitvoering tot en met de oplevering.

De meest gedragen offerte wordt aanvaard

Architect Olivier Donckier de Donceel: “Voor elk project vragen wij drie offertes op. Voor één van de recente renovatieprojecten in Genk kreeg ik van de syndicus de tip om ook Dakwerken Crabbé aan te schrijven voor een offerte. Het betrof het volledig strippen van de terrassen van de penthouses plus het volledig vernieuwen van het hoofddak van Centrum Laagbouw in Genk. Jo Van Gossum is ter plaatste gekomen om alles te bespreken, waarna hun voorstel snel volgde. Alle offertes werden door de aangeschreven aannemers rechtstreeks naar de syndicus gestuurd, zoals dat gebruikelijk is. Hij controleert en vergelijkt en legt ze vervolgens voor aan ons om ze te interpreteren in functie van het technisch dossier. De eindbeslissing wordt echter genomen door het ganse team van eigenaars, beheerders en syndicus. Het voorstel dat het meest gedragen wordt, wordt aanvaard.”

“De offerte van Dakwerken Crabbé voor dit project was erg compleet, alle uit te voeren werken waren erin opgenomen, ook hetgeen door onderaannemers zou uitgevoerd worden. Dat is vaak niet het geval, waardoor je een vertekend beeld kan hebben van de totaalprijs. Ook de totaalprijs van hun offerte was aanvaardbaar, waardoor zij het project mochten uitvoeren.”

Doorwerken tot het klaar is

“Het meest aangename aspect van de samenwerking was misschien wel het feit dat de werken zelf in een recordtempo werden uitgevoerd én afgewerkt. Eens begonnen werd er doorgewerkt tot alles klaar was. In het verleden hebben we wel vaker minder positieve ervaringen gehad met andere aannemers. Het volledige team van Crabbé, inclusief de werfcoördinatie en de administratie, is een goed geoliede machine. Alles verloopt heel vlot en georganiseerd. Dat is bijzonder aangenaam, niet in het minst voor de bewoners, die minimale last ondervinden van de werken in uitvoering.”

“Ook de wekelijkse werfvergaderingen verliepen vlot en efficiënt. Wij als architectenbureau vertegenwoordigen de syndicus en de eigenaars. Jo Van Gossum vertegenwoordigt het team van Dakwerken Crabbé alsook de andere partijen die voor hen in onderaanneming werken. Daardoor krijg je een korte keten en kan er kort en snel op de bal gespeeld worden.”

Onvoorziene omstandigheden

“Zelfs met een grondige en degelijke voorbereiding kan een werf af te rekenen hebben met onvoorziene omstandigheden. Bij dit concrete project bleek dat het dampscherm, dat bij de dakpunctie gemeten werden, in werkelijkheid slechts een folie was. De mensen van Crabbé hebben dat snel opgelost aan een realistische meerprijs.”

“Samengevat kan ik stellen dat het aangenaam samenwerken is met Dakwerken Crabbé. Dankzij de continuïteit in hun werk betekenen zij een meerwaarde voor alle betrokken partijen. Zowel voor ons als architecten, als voor de syndicus én de beheerders en de eigenaars. Ondertussen is er ook al een volgende werf in uitvoering en ook daar verloopt alles naar wens,” besluit Architect Olivier Donckier de Donceel.