replica watches fake watches rolex replica fake watches replica watches rolex replica replica watches replica rolex rolex replica replica watches

Bij een nieuwbouwproject is niets moeilijker dan het zoeken naar geschikte partners. Dat is eveneens van toepassing voor het uitbesteden van de dakwerken.

Dakwerken Crabbé neemt de tijd om samen met u aan tafel te gaan zitten en uw bouwplan in detail te bekijken. Samen met u zoeken we naar de meest geschikte oplossingen, zowel technisch als esthetisch en uiteraard ook wat de keuze van de materialen betreft.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Voor het renoveren van uw dak, gaan we op dezelfde manier te werk dan voor een nieuwbouwproject.

Het enige verschil is dat we in dit geval starten vanaf een grondige analyse ter plaatse.

Op basis van deze analyse bespreken we samen met u de mogelijke oplossingen voor uw renovatieproject, technisch, esthetisch en uiteraard ook op het vlak van materialenkeuze.

Contacteer ons voor een gratis dakanalyse

Dakisolatienormen 2020

Sinds 2015 zijn de nieuwe Vlaamse dakisolatienormen van kracht. Concreet betekent dit dat tegen 2020 alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn.

Nieuwbouwwoningen (aangesloten op het elektriciteitsnet vanaf 1 januari 2006) die in orde zijn met de energieprestatieregelgeving, voldoen al aan de dakisolatienorm.

Wat is de minimumnorm?

Als minimumnorm voor dakisolatie wordt een R-waarde van 0,75 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt) genomen.

Een geïsoleerde zoldervloer bij onverwarmde en onbewoonde zolder, geldt als een geïsoleerd dak.

Plafondisolatie komt enkel in aanmerking op voorwaarde dat de isolatie doorloopt over het volledige plafond en een R-waarde van minimum 0,75 m²K/W heeft. Plafondisolatie (het zogenaamde ‘koude dak’) houdt mogelijk wel een risico in voor condensatieproblemen. 

Wat als uw woning hieraan niet voldoet?

Sinds 1 januari 2015 kent men bij een woningonderzoek (doorgaans op aanvraag van een huurder) strafpunten toe als de woning niet aan de dakisolatienorm voldoet. Tussen 2015 en 2020 krijgt de woning daarvoor een beperkt aantal strafpunten en krijgt de eigenaar de tijd om het dak te isoleren.

Vanaf 1 januari 2020 worden 15 strafpunten toegekend als de woning bij een woningonderzoek niet aan de dakisolatienorm voldoet. Daardoor kan de woning in aanmerking komen voor een ongeschiktverklaring door de burgemeester. Dat betekent dat de eigenaar werken zal moeten uitvoeren om de woning opnieuw conform te maken.

In een appartementsgebouw krijgen alle appartementen evenveel strafpunten bij het ontbreken van dakisolatie, niet enkel de appartementen die onder het dak gelegen zijn.

Laat het zo ver niet komen en maak zo snel mogelijk werk van het isoleren van uw dak!

  • Het isoleren van een plat dak kan gebeuren via de buitenkant.
  • Het isoleren van een hellend dak kan zowel via de binnen- als de buitenkant.
  • Ook de zoldervloer kan geïsoleerd worden d.m.v. PIR hardschuimplaten of met zachte flensdekens.

Bij Dakwerken Crabbé helpen we u graag verder, zodat u een boete of zelfs eeen ongeschiktverklaring kunt voorkomen! 

Contacteer ons voor een competitieve offerte!

 

Het bekleden van oude, vervallen of gewoon lelijke gevels wint aan populariteit. Er is dan ook een ruime keuze aan mogelijkheden om een vervallen gevel weer een mooi uitzicht te geven.

Dakwerken Crabbé helpt u bij het maken van de juiste keuze: leien, hout, sidings, metaal (staalplaten of sandwichpanelen) of een andere oplossing.
Het is bovendien perfect mogelijk om de gevel extra te isoleren onder de gevelbekleding.

Bekijk meer voorbeelden

Geen dak zonder afvoer. Uiteraard neemt Dakwerken Crabbé ook de zinkwerken voor zijn rekening.

Plaatsing, herstelling of vervanging van dak- en bakgoten, afvoerpijpen en toebehoren wordt vakkundig uitgevoerd.
De herstelling van bakgoten gebeurt aan de binnenzijde met zink of EPDM. Maar ook de buitenzijde dan vernieuwd worden; daarvoor gebruiken we Volkern of Rockpanel plaatmateriaal.

Bekijk meer voorbeelden

Een dakterras is erg onderhevig aan weer en wind.

Wij zorgen er in de eerste plaats voor dat er een waterdichte ondergrond geplaatst wordt. Daar bovenop plaatsen we de vloer (bankirai, drain of rubber tegels) en het geheel wordt netjes afgewerkt. Desgewenst zorgen we ook voor de ballustrade, een metaalconstructie die eventueel voorzien kan worden van plexi schermen.

Ook voor de herstelling of renovatie van uw bestaand dakterras kunt u bij Dakwerken Crabbé terecht.

Bekijk meer voorbeelden

Dakramen, lichtkoepels en lichtstraten zorgen voor natuurlijke lichtinval in uw woning, in de ruimtes waar geen buitenmuren zijn en waar dus ook geen gewone ramen kunnen voorzien worden.

Bekijk meer voorbeelden