Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Groendaken & grinddaken

Een groendak is een dak dat bedekt is met planten. Het kan gaan om grassen, kruiden, struiken of zelfs bomen. Bedekking met mossen, vetplanten en kruiden is gemakkelijker te onderhouden.

Een groendak is niet alleen mooi, maar het biedt ook voordelen:

  • Een groendak verhoogt de levensduur van uw dak én de brandveiligheid van uw woning.
  • Het biedt extra warmte- en geluidsisolatie.
  • Neerslag wordt tegengehouden, zodat er minder water via de dakgoten naar de riolering stroomt (en dus de kans op overstroming verkleint).
  • Een volledig groendak zorgt er in bepaalde gevallen voor dat u geen regenwaterput moet installeren bij nieuwbouw of herbouw. Maar ook een gedeeltelijk groendak kan interessant zijn: het volume van de regenwaterput moet dan niet zo groot zijn.
  • Groendaken in de stad trekken meer vogels en insecten aan.
  • Een groendak draagt bij aan een beter leefmilieu en verhoogt het zuurstofgehalte in de omgeving. Het heeft een luchtzuiverend en klimaatzuiverend effect.
  • En niet onbelangrijk: sommige gemeenten voorzien een premie voor de aanleg van een groendak. De voorwaarden kunnen verschillen van gemeente tot gemeente. Met de online premiezoeker kunt u nagaan of uw gemeente zo'n subsidie geeft. Vraag bij de gemeente ook na of u voor het groendak een bouwvergunning nodig hebt.
    Een groendak komt ook in aanmerking voor Mijn VerbouwPremie, maar dan enkel de draagstructuur en de waterdichte bedekking.

Is uw plat dak bedekt met grind en aan renovatie toe? Wij zorgen voor het afzuigen van het oude grind en voor de plaatsing van een nieuwe grindlaag.

 

Contacteer ons voor meer informatie