Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Vincent Despriet eindigt 6de in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Ook Vincent Despriet verdedigt de kleuren van Dakwerken Crabbé in de autosport; hij nam dit jaar deel aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.


Om zich voor te bereiden op een pittig seizoen, maakte hij in april zijn opwachting in de uithoudingsrace Spa 400, samen met meervoudig Belgisch kampioen Fred Bouvy. Het duo reed meer dan vijf uur op kop, tot de veiligheidsklep van de benzinetank de toevoer blokkeerde. Na meer dan 9 minuten tijdverlies in de pit, vertrokken ze met het mes tussen de tanden. Ze eindigden uiteindelijk als tweede … op 30 seconden van de winnaar.
De GT3 Cup Challenge bestaat uit twee kwalificatierondes en twee wedstrijden van 30 minuten per weekend.

Begin mei vond in Francorchamps de eerste wedstrijd van het sprintkampioenschap plaats, bij de kick-off van de WEC 6 Uur. Het was Vincents eerste deelname aan een sprintkampioenschap. Toch greep hij tijdens de tweede kwalificatierace knap de poleposition in zijn categorie. Na een vliegende start in de tweede race, leek een zege binnen handbereik … tot de safetycar op het parcours verscheen. Toen de groene vlag werd gezwaaid, waren Vincents banden nog niet voldoende opgewarmd. De auto begon te spinnen, en de hoop op een podiumplek vervloog. Tot overmaat van ramp kwam Vincent tijdens de laatste ronde, op het einde van het rechte stuk voor de Combes, ook nog eens in een aanrijding terecht.

De tweede wedstrijd vond plaats in Zandvoort, een circuit dat Vincent niet zo goed ligt en waar de Nederlandse piloten wél in hun sas zijn. Resultaat: Vincent belandde in de eerste ronde in de grindbak, maar bemachtigde in de tweede ronde toch nog een eervolle vijfde plaats.
De deelnemers van het Benelux-kampioenschap hadden de eer om deel te nemen aan twee rondes van de Carrera Cup France. De eerste wedstrijd viel onder het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans. Omdat Vincent niet vertrouwd was met het legendarische circuit, had hij de proefronde nodig om het technische traject onder de knie te krijgen. Hij kon dus niet deelnemen aan de kwalificatieronde, en startte bijgevolg op de laatste plaats. Gezien de uitzonderlijke lengte van het parcours, was er maar één ronde van 45 minuten. Vincent speelde het klaar om alsnog op de zevende plaats te eindigen.

Terug naar Zandvoort, waar de wagen kampte met overstuurproblemen die Vincent zuur opbraken in de grote bocht het Scheivlak. Met zijn onderpresterende wagen kon hij het tempo niet bijhouden. En strandde op de zesde en achtste plaats.

Vincent kon jammer genoeg niet deelnemen aan de wedstrijd in Zolder, waar hij nochtans kans maakte op een podiumplaats.

Voor de laatste manche van het kampioenschap verzamelden de autocoureurs op het magnifieke circuit van Barcelona, als kick-off van de Blancpain-race. Ook nu weer had Vincent geen testrondes kunnen rijden om het circuit te verkennen. In de eerste manche werd hij vijfde. In de tweede raakte hij bij de start betrokken in een aanrijding. Maar de regen op het einde van de wedstrijd speelde in zijn voordeel: hij kwam terug tot een knappe zesde plaats.
Vincents eerste deelname aan een pittig kampioenschap werd bekroond met een mooie zesde eindplaats.

Vincent Despriet: "Een bijzonder woord van dank aan Dakwerken Crabbé, bedankt voor uw steun in 2017! Ik hoop van harte dat we volgend jaar de bedrijfskleuren nóg meer in de schijnwerpers kunnen rijden!"

(Foto: Autosport.be)