Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Sporters blikken terug en kijken vooruit - deel 5

Jo Van Gossum heeft (minstens) 2 grote passies: zijn job als medezaakvoerder bij Dakwerken Crabbé en fietsen. Het Crabbé Cycling Team is dus een perfecte oplossing om beiden te combineren.

“Met het Crabbé Cylcing Team trekken we er gemiddeld één maal per week op uit, met een 10-tal fietsvrienden. Maar toch zijn we geen doorsnee ‘wielertoeristenclub’. We nemen af en toe wel deel aan wedstrijden voor wielertoeristen, maar dat is dan eigenlijk te voorbereiding van andere ‘extreme uitdagingen’.

Zo hebben we onlangs met een aantal collega’s deelgenomen aan de Winterduathlon in Burdinne: 5 km lopen, 25 km MTB en nog eens 2,5 km lopen. Voor mij was dit de eerste keer en vooral het lopen was toch een behoorlijke uitdaging.

Maar het hoogtepunt van dit jaar was toch mijn overwinning in de 12 uren van Zolder op 10 september, in de categorie Solo 40+. Het was mijn tweede deelname in deze categorie en ik had mijn zinnen gezet op de overwinning. En dan ga ik er vol voor! Het was afzien als de beesten, maar uiteindelijk legde ik in 12 uren maar liefst 472 km af met een gemiddelde snelheid van 39,7 km per uur. En dit ondanks een lelijke valpartij na amper 3 uur wedstrijd. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn vrienden en familie, zowel op als naast het parcours. Het aantal bidons dat erdoor gegaan is, was niet te tellen, want het was een bijzonder warme dag en dat is nu niet bepaald in mijn voordeel. Maar ik heb het gehaald en daar ben ik heel trots op. De trofee staat te pronken op de ontvangstbalie bij Dakwerken Crabbé.
Natuurlijk was ik niet de enige deelnemer van het Crabbé Cycling Team in Zolder. We komen er jaarlijks met een 20-tal mensen aan de start en ook de andere teams hebben het uitstekend gedaan. Onze dames finishten knap 3de, meteen goed voor het podium. Onze Quattro's (team van 4 mensen die mekaar aflossen) werden 5de. Onze Duo's (team van 2 mensen) 3de.
We reden dit jaar 3 maal op het Circuit van Zolder. In de toeristenkoers werd ik 3de en ook tijdens de 24uren van Zolder stonden we op het podium met onze Quattro ploeg.

Of zou er tussen Kerst en Nieuwjaar toch nog een ander hoogtepunt in de lucht hangen? Dan ga ik immers de ‘Rapha Festive 500’ uitdaging aan. Het is de bedoeling dat ik tussen 24 en 31/12 in totaal 500 km afleg en dat die ritten geregistreerd worden met de gekende Strava-app. Het gaat hier dus puur om de uitdaging en om telkens weer nieuwe grenzen te zoeken en te verleggen. En gezien de prestatie die ik leverde in Zolder (472 km in 12 uren), dan moet dit toch zeker ook een haalbare kaart zijn. Voor de statistieken: mijn doelstelling van 15.000 km voor 2016 had ik een tijdje geleden al behaald.

Wat 2017 zal brengen, weten we natuurlijk nog niet. Maar een extreme uitdaging als de ‘Raid des Hautes Fagnes’, een marathon MTB rit in de Hoge Venen, zie ik ook nog wel zitten. Wedden dat er nog wel enkele leden van ons Crabbé Cycling Team dit ook zien zitten?”

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar deze sponsors, die het, samen met Dakwerken Crabbé, mogelijk maken dat wij onze hobby kunnen blijven uitoefenen: Fietsen Loix, Performance sportvoeding, Orbea fietsen en helmen en Vermarc fietskleding.