Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

Sporters blikken terug en kijken vooruit - deel 2

Peter Kaspers vormt samen met Kris Princen het rallyteam dat Vice-kampioen werd in het Belgian Rallychampionship. 

“In rally is het zo dat de wagen een bepalende factor is in het resultaat dat je kan neerzetten. Bij aanvang van het seizoen 2016 wisten we dat onze Peugeot 208 T16 tekort zou schieten om Belgisch kampioen te kunnen worden. Desondanks hebben we dit seizoen 3 wedstrijden gewonnen, waaronder de rally van Zuid-Limburg (niet tellend voor het BRC).

2016 was ook het eerste jaar dat we konden rekenen op de steun van Dakwerken Crabbé als één van onze belangrijkste sponsors. Daar zijn we hen bijzonder dankbaar voor, want zonder die steun is het onmogelijk om onze sport uit te oefenen mét de ambitie om het Belgisch Kampioenschap te winnen. Het is ook fijn als de sponsors zelf aanwezig zijn tijdens de rally. Hun betrokkenheid bij de sport is voor ons een extra motivatie en zo kunnen zij ook ‘live’ zien hoe hun bedrijfsnaam prominent in beeld komt. De grote wedstrijden, zoals de Rally van Ieper, lokken zo’n 100.000 toeschouwers en daarnaast is er uitgebreide TV-coverage.

Om kampioen te kunnen worden, volstaat het niet dat je een goeie piloot bent. Je moet eveneens beschikken over een topwagen én over een budget om alle wedstrijden van het kampioenschap te kunnen rijden. Als je maar aan 2 van de 3 voorwaarden kan voldoen, lukt het niet. Dat onderstreept nogmaals het belang van een sponsor.

Het is ook dankzij deze steun dat we de lat voor 2017 nog hoger kunnen leggen: we willen gaan voor de hoogste plaats op het podium in de R5-klasse. Daarom hebben we ook beslist om over te stappen naar het team BMA. In 2017 zullen we dus aan de start komen met een Skoda Fabia R5. De Fabia heeft al meermaals bewezen dat het de beste R5 van het moment is. We hebben gekozen voor het team van BMA wegens hun ervaring met de Skoda Fabia en hun directe link met Skoda Motorsport. We zullen kunnen beschikken over een nagelnieuwe Fabia met alle evoluties.

Naast winst in het BRC is het ook onze ambitie om de rally’s van Ieper en van Spa op ons palmares te schrijven. Daarmee is onze ‘wishlist’ voor 2017 meteen bekend!”