Select your language

Contacteer ons: +32 11 78 17 11 - info@crabbe.be  ico.facebook  ico.youtube 

Gedreven sporters geven we graag een duwtje in de rug

De kans is zéér groot dat u Dakwerken Crabbé niet alleen kent van onze activiteiten in de bouw, maar dat u onze naam ook al tegenkwam als sponsor in het wielrennen, het voetbal of in de autosport. Sportsponsoring is voor ons echter véél meer dan jaarlijks een budget vrijmaken om in de kijker te lopen. Wie de mensen in ons bedrijf kent, weet dat sport een belangrijk deel van ons dagelijks leven uitmaakt. Daarom geven we gedreven sporters graag een duwtje in de rug.

De ‘Crabbers’ rijden door weer en wind: “Als het niet pijn doet, rij je niet snel genoeg!”

Als je op zaterdagmorgen in Zoutleeuw in de buurt van Dakwerken Crabbé passeert, dan is de kans reëel dat je op de parking van het bedrijf de ‘Crabbers’ ziet verzamelen. Het zijn de wielertoeristen van Dakwerken Crabbé, een groep vrienden die er wekelijks op uit trekken voor een tocht van zo’n 100 à 150 km. De meesten van hen maken al jaren deel uit van het team en hun passie voor de fiets hebben ze allemaal gemeenschappelijk. We vroegen enkele van hen wat er nu zo leuk aan is om, weer of geen weer, af te zien op de fiets nadat ze vaak al een drukke werkweek achter de rug hebben.


Ruben Putzeys woont in Borlo en werkt als Junior Marketeer op Circuit Zolder. Hij is al 5 jaar lid van het team van Crabbé: “Ik was vroeger renner in het team UCS Crabbé Performance Voo, dat door Jo Van Gossum geleid werd. Nadat ik gestopt was met koersen bleef ik in contact met Jo en zo ben ik erin gerold. Het leuke aan deze groep is dat we een team zijn, zowel op als naast de fiets. We maken plezier, door weer en wind. Er wordt al eens iemand ‘erdoor gesleurd’ of de grapjas van de ploeg laat zich opmerken. Persoonlijk rij ik liefst heuvelachtige ritten op een zonnige zomerochtend. Al moet het gezegd dat de ritten waarvan je door en door nat terugkomt met een lach op het gezicht, ook wel de moeite waard zijn.”

Steven Kempeneers heeft zijn eigen bedrijf in voeg- en gevelwerken in Kermt, ook hij is al een 4-tal jaren lid van het team: “Ik heb Jo leren kennen via de toeristenclub in Brustem en het klikte meteen. Hij nodigde mij eens uit om deel te nemen aan de 12 uren van Zolder, en zo heb ik kennisgemaakt met de ploeg. Ik rij nu elke zaterdag met hen mee, het zijn allemaal toffe, vriendelijke mensen en we maken veel plezier. De ritten die me dit jaar het meest bijgebleven zijn, zijn de 12 en 24u van Zolder en de drie toeristenwedstrijden op Circuit Zolder. In die koersen offer ik me graag volledig op als ‘waterdrager’ voor het team. Als je dan na elke wedstrijd één of meerdere teamgenoten op het podium ziet staan, dan geeft dat veel voldoening.”

Ook softwareconsultant Tom Princen uit Zepperen is een vaste waarde als er verzameld wordt op zaterdagmorgen. Hij is al een jaar of 10 lid van het team, nadat zijn schoolkameraden hem overtuigden om eens mee te gaan fietsen: “Ik had snel de smaak te pakken en ik ben er nog steeds bij omwille van de sfeer en de kameraadschap. We trekken er wekelijks samen op uit en door de jaren schept dat een band. Het maakt niet veel uit welk weer het is, enkel als het vriest of sneeuwt, rij ik op de rollen. Voor mij was de toertocht Landen – Trois Ponts – Landen de leukste van het afgelopen jaar. Het was een heuvelachtig parcours, en ook de mannen die daar niet zo van houden zetten door. Ons motto is dan ook: als het niet pijn doet, rij je niet snel genoeg.”

Meestal zitten ze dus samen op de fiets, maar af en toe mag het ook wel eens iets anders zijn.
“Op het einde van het seizoen gaan we met de ploeg een hapje eten en een pint drinken. Maar het kan ook een andere activiteit zijn. Zo heb ik onlangs samen met Jo een koers op rollen gereden en we hebben gewonnen,” lacht Steven.
“Enkele malen per jaar doen we een teambuildingactiviteit en daarnaast helpen we mekaar waar we kunnen. We zijn allemaal verschillend, elk heeft zijn capaciteiten waarmee we de anderen van dienst kunnen zijn, hetzij als dakwerker, IT’er of gevelwerker. Maar de fiets brengt ons allemaal samen,” besluit Ruben Putzeys.